Faglig og kreativ veiledning i gruppe
Din faglige sikkerhet
Faglig veiledning er for deg enten du er coach, terapeut, rådgiver, veileder, sykepleier, lærer eller annet. Et rom for deg som jobber med mennesker i krevende og vanskelige livssituasjoner. For å avlaste og belyse den tematikk du som utøver står i til enhver tid.Hver gang til deg 3 timer PFO som profesjonell utøver.
Datoer for høsten 2024 er som følger:
OBS: Påmelding må skje MINST 10 dager før gjeldende veilednings dato.
Nå også online
Flere har etterspurt muligheten for faglig veiledning online. Nå har jeg satt jeg opp muligheter for det.
Maks 4 deltakere. Ved 3 deltakere 2 timer, 4 deltakere 2,5 time = 2-2,5 PFO pr gang.
Her er datoene, og du får zoom lenke i forkant.
Tid: 09.30-11.30 (12.00). Dersom flere ønsker ettermiddagstid i stedet, kan det la se gjøre. Gi beskjed ved påmelding. NOK 950. Gir 2-2,5 PFO pr gang.
- 19. september (torsdag online) – 2 timer hvis 3 stk (maks 4 = 2,5 time)
- 23. oktober (onsdag online) – 2 timer hvis 3 stk (maks 4 = 2,5 time)
- 18. desember (onsdag online) – 2 timer hvis 3 stk (maks 4 = 2,5 time)
Fysisk faglig veiledning i Oslo
For de som ønsker det fysiske fellesskapet, vil vi fortsatt ha det også. Datoene for fysisk veiledning i gruppe i Stensgata 49 fra høsten er:
Dato & Tid:
- 5. september (torsdag) – kl. 12.00-15.00
- 1. oktober (tirsdag) – kl. 12.00-15.00
- 5. november (tirsdag) – kl. 12.00-15.00
- 3. desember (tirsdag) – kl. 12.00-15.00
Veiledning i gruppe er rabattert til kr 950 person for EMCC og Psykosynteseforeningens medlemmer. Ikke-medlem av forening NOK 1200.
OBS: Maks 6 utøvere. NOK 950 pr person dersom 4-6 deltakere. Under dette NOK 1275 per person. (1575 for ikke-medlem)
Gruppeveiledning for faglige utøvere (enten du har diplom, lang erfaring innen feltet eller holder på med diplomering/treningsklienter).
Veiledningen vil også kunne inkludere oppfriskning og introduksjon av kreative og praktiske øvelser. Kom og få påfyll til din rolle som utøver.
Sted: Stensgata 49, Oslo (vis-a-vis Ullevål sykehus)
Bindende påmelding.
Tilbud lukket gruppe
Dersom du ønsker å være med i en lukket gruppe, fokusert på fordyping i Psykosyntese og med coaching/terapeutiske verktøy. Ta kontakt. Maks 4 personer og formålet er; din videreutvikling som utøver.
Hva gjør vi i veiledningen?
Det vi fokuserer på i veiledningen er:
- Dine klient relasjoner/situasjoner
- Din rolle som utøver (rådgiver, terapeut/coach)
- Faglig påfyll av øvelser eller annet til klient arbeidet.
Dersom du ikke har klient case å ta opp, vil vi bruke tiden på enten din rolle som utøver eller øvelser for alle.
Send meg gjerne det tema du ønsker fokus på senest en uke før veiledningen slik at jeg kan forberede tema, og vi kan utnytte tiden best mulig for alle.
Dere står fritt til å melde inn tema dere vil fokusere på, eks. «hvordan rulle med motstand», sorgbearbeidelse, overgrep, etiske problemstillinger, verdier, eksistensielle spørsmål, verktøy i Psykosyntesen, klient trening, gestalt av tema, etc.
PS: Dette er ikke egen terapi, eller ment for personlige kriser med mindre de er direkte relatert til din rolle som utøver.
Hvorfor veiledning
For mennesker i møte med andres traumer og påkjenninger kan det vi kaller sekundær traume oppstå. Det vil kunne medføre utmattelse og depresjon hos utøveren selv.
Det å bli bevisst hvor mye dette kan påvirke eget liv, humør og energi, er viktig for å fortsette å leve med overskudd og kunne å bidra.
Hva er sekundær traume
Sekundær traumatisk stress er den følelsesmessige påvirkningen som skjer når en person hører om et førstehånds traume fra en annen.
Hvert år eksponeres millioner av barn og voksne for traumer i form av overgrep, vold, naturkatastrofer og andre emosjonelle påvirkninger. Disse erfaringene kan gi opphav til betydelige emosjonelle belastninger og atferdsproblemer.
For terapeuter, barnevernsarbeidere, frivillige, bistandsarbeidere, saksbehandlere og andre som er involvert i omsorg for traumatiserte mennesker og deres familier, hvor det å lytte til opplevelsen vil også være en følelsesmessig belastning og kan resultere i sekundær traume, som påvirker den profesjonelle funksjon og personlig livskvalitet.
Jeg tilbyr veiledning både i gruppe eller 1-1, for å bearbeide, avlaste og håndtere møter med klienter og deres traumatiske situasjoner.
Debriefing
Debriefing er en viktig komponent for mennesker som privat eller profesjonelt jobber med mennesker i vanskelige livssituasjoner. Konflikt og uro skaper traumer og må har en smitteeffekt på den som bistår.
Debriefing for den hjelpearbeider som har vært og er i kontakt med traumautiserte mennesker er derfor viktig.
Hvert år eksponeres millioner av barn og voksne for traumer i form av overgrep, vold, naturkatastrofer og andre emosjonelle påvirkninger. Disse erfaringene kan gi opphav til betydelige emosjonelle belastninger og adferdsproblemer.
For terapeuter, barnevernsarbeidere, bistandsarbeidere, frivillige og andre som er involvert i omsorg for traumatiserte mennesker og deres familier, hvor det å lytte til opplevelsen vil også være en følelsesmessig belastning og kan resultere i sekundær traume, som påvirker den profesjonelle funksjon og personlig livskvalitet.
Jeg tilbyr veiledning for å bearbeide, avlaste og håndtere møter med klienter og deres traumatiske situasjoner.
Traumeforståelse og håndtering av mennesker med dyp mistillit og frykt, krever psykologisk kunnskap, utdannelse, erfaring.
Vi skaper det trygge rommet for å dele slike opplevelser.
Traumer og konflikt
Mennesker som har stått i krig konflikter blir traumatisert. Mennesker som jobber med traumatiserte mennesker får sekundær traumatisering (påvirkningen av situasjonen).
Det er umulig å møte traumatiserte mennesker uten å bli smittet /påvirket av deres tilstand. Alle mennesker deler en kollektiv emosjonell forståelse og blir påvirket av hverandre. Vi kan ha forsvarsmekanismer som får oss igjennom det, men vi blir alltid påvirket enten vi vil eller ei.
Enkle middel kan løse og bistå en sekundær traumatisering.