Tid for deg og din indre guru

Ønsker du:
  • Mer tid til indre arbeid?
  • En tilgang til din indre veiviser gjennom yoga og pust?
  • Både stilletid og samlinger for felles deling og forståelse?

Er du psykosyntese student eller utøver?

Isåfall er denne helgen rettet mot deg.

En helg for din indre guru. Yoga og Psyksosyntese støtter oppunder din indre veileder. En helg i fellesskap men også i stillhet. Refleksjon og indre arbeid for alle som har praktisert psykosyntese. Yoga vil være et supplement til det indre arbeidet og ingen forkunnskaper nødvendig.

Et lite pusterom

  • Trenger du et pusterom til bare å være deg selv? Sammen med andre som er i seg selv?
  • Husker du hvor godt og helbredende det er å «sitte i ringen»? I et fellesskap hvor åpenhet, trygghet og tillit gir rom for å dele fritt og ta del i andres dype og ektefølte prosesser.
  • Trenger du å få påfyll, løfte gamle og nye kunnskaper og erfaringer og møte andre i det ekte og nære slik psykosyntesen legger tilrette for?

Gjennom kontakten med naturen og i fellesskapet med både nye og kanskje kjente kollegaer skaper vi rom for indre arbeid, refleksjon og avkobling.

Vi gjør dette med god mat og samlinger i peisestuen eller på tur i åpent landskap, hvor du kan vende tilbake til et styrket kropp og sinn.

Kombinasjonen av den fysiske yogaen Liv leder deg gjennom og den reisen Mariann inviterer til, ønsker vi å gi deg samlende krefter, innsikter og nye realiseringer.

Dette blir erfaringer du kan bygge videre på i din praksis og ellers i livet.

Om du er elev, utøvende terapeut eller coach, ennå ikke i gang med eller har pause fra praksisen din så vær hjertelig velkommen til denne langhelgen med yoga og psykosyntese!

Du står selvfølgelig fritt til å stå over deler av helgens program.

Vi ønsker å lage et prestasjonsfritt rom hvor det er plass til hele deg.

Praktisk informasjon

Sted

Vi skal være i vakre naturomgivelser på Jønnhalt Gjesteseter. Dette er en gammel seter med vakre tømmerbygninger som er oppgradert til dagens standard. Stedet har lange tradisjoner med seterdrift bakover i tiden.

Yogarommet ligger i den gamle låven. Her vil vi holde yoga, dans, pustingen 🙂 og samlinger.

Rom

Rommene er plassert i det gamle fjøset eller i låvebygningen. Du vil bo i dobbeltrom med eget bad. God varme på rom og bad. Enkel standard fra 1994.

Vedfyrt badstue

En av dagene fyrer vi opp i badstuen. Du kan kjøle deg ned i badekulpen i skogen utenfor.

Maten

Maten vil være vegetarisk, god, næringsrik og variert. (Det vil være anledning til å spise vegansk for den som ønsker det.) All mat er inkludert i prisen. Vi tilbereder maten i fellesskap etter oppskrifter som skal være lette å følge.

Digital detox og stillhet

Disse dagene har du mulighet for en digital detox og å kjenne på hva det gjør for din oppmerksomhet og tilstedeværelse. Vi vil ha perioder med stillhet.

Fjelltur

Du kan gå både korte turer i flatt terreng og lengre turer opp på fjelltopper med utsikt mot Rondane og Guldbrandsdalen. Det er også fint å gå på beina langs fjellveien inn til stedet. Vi legger opp til en lengre felles tur med matpakke en av dagene.

Karmayoga

Vi vil selv tilberede felles måltider, vaske opp, og gjøre rent under oppholdet. Det å engasjere seg i et arbeid for et felles gode, er kjent fra vår norske kultur som dugnad.

I yogaen kalles dette karma-yoga, og har et videre perspektiv. Du øver deg på tilstedeværelse og mindfullness gjennom det praktiske arbeidet du utfører. Det å være aktiv og utadrettet er viktig når du fordyper deg i yoga og meditasjon.

Det balanserer og gir energi til å gå mer innover i yogapraksisen. Samtidig er det en god anledning til å bli kjent med hverandre.

Hovedøkten med karmayoga vil være på morgenen etter frokost, men du vil også kunne ha noen praktiske  oppgaver utover dagen i forbindelse med måltider og oppvask, eller fyring av badstuen.

Ankomst & program

Ankomst

Jønnhalt ligger på Ringebufjellet midtveis i Guldbrandsdalen. Du kjører opp til Ringebu og videre inn fra Venabygd til Jønnhalt. Fra Oslo og Trondheim er det 3 timers kjøretur uten pause, og fra Drammen 4 timer.

Du kan også ta tog til Ringebustasjon, og derfra taxi opp til Jønnhalt. Om flere deler på en maxitaxi er dette rimelig.

Se mer på deres egne websider: https://jonnhalt.no/features
Dato

1. – 4. oktober 2020

Pris

Early bird 4700 FØR 15. april. Etter 15. april NOK 5000 pr deltaker. Dette inkluderer yoga program, felles samlinger, full kost og losji. Overnatting i dobbelrom.

OBS: Bindende påmelding. Depositum på NOK 1500 mottas umidelbart ved påmelding.

Program

Vi starter torsdag 1. oktober med ankomst kl. 15.00. Liv møter deg kl. 16.15 for første Yoga økt. Middagen serveres kl. 18.00.

Roberto Assagioli anbefalte at alle psykosyntese terapeuter burde «walk their talk» og kontinuerlig fokusere på sin egen utvikling og utforskning.

Vi fokuserer i helgen på «Psykosyntese – et kjærlighetsspråk».

  • Hvordan kan du som utøver være den mest autentiske versjonen av deg selv?
  • Hva trenger du og skape dypere innsikt i der du er akkurat nå?

Programmet vil ha fokus på stillhet, refleksjon og kroppsbevissthet. Vi bruker Yoga, Frigjørende dans og Rebirth som innfallsvinkler til den dypere kontakten.

Det vil bli samlinger hver formiddag og ettermiddag og kveldene nytes i meditasjon eller i gruppesamlinger. Deltakere vil få tilsendt program.

Du står fritt til å delta på det som passer deg under helgen.

Ditt indre rom, ditt sted, din tid.

Sitat fra Firman & Gila’s «Psychosynthesis as a Psychology of Love»:

«Today’s authentic personality can become tomorrow’s survival personality».

Bare du kan gjøre din reise. Hjertelig velkommen

Vertskap

Mariann Marthinussen

Mariann har erfaring fra tusensvis av klient- og undervisningstimer i Psykosyntese og Energipsykologi og har i over 20 års vært aktiv i den personlige og transpersonlige utviklingen som Psykosyntesen byr på.

Hun vil lede samlingene i fellesskapet og guide felles meditasjoner, men feltet deles av alle og ønskede tema kan spilles inn i forkant eller underveis. Vi fokuserer på det transpersonlige aspektet av psykosyntesen denne helgen.

Vi praktiserer tilstedeværelse og tillater oss å være i nuet med vår indre veileder.

Mariann Marthinussen driver Lev ditt liv og er medstifter Energipsykologi Norge og Conflict Prevention Group. Hun har undervist i Psykosyntese i over 8 år på Nordens største Psykosyntese skole.

Mariann sier om seg selv: ”Jeg er livets student og blir aldri ferdig utlært. Samtidig er jeg kilden. Kilden til enhver utfordring og enhver skapelse og løsning i mitt eget liv. Stadig finner jeg nye svar og nye dybder i min nysgjerrighet på livets innhold og muligheter.”

Hennes visjon er: “Mer glede og frihet gjennom større bevissthet”.

Hun forteller videre: ”Med transpersonlig psykologi (Psykosyntese) som bakgrunnsteppe ser jeg alltid mennesket i et større perspektiv. Filosofien i denne metoden er at vi alle har en indre iboende kraft og potensial som søker manifestasjon.

Min erfaring er at vi alle er en del av noe større – men det er opp til den enkelte og definere hva dette er og hva det betyr for en selv i sitt liv og virke”.

Liv Moger

Liv går nå inn i sitt 14. år som yogalærer i Klassisk Yoga.

Hun holder ukentlige kurs i Drammen, Eidsvoll og i Oslo.

Klassisk Yoga har en helhetlig tilnærming til yoga.  Her har vi i tillegg  rolige fysiske øvelser og serier også undervisning i avspenning og puste-teknikker og i meditasjon.

Denne helgen vil Liv gi en til to daglige klasser for å styrke og myke opp kroppen og gjøre kropp og sinn mer avspent og smidig. Slik kan sinnet åpne mer opp for ditt indre arbeid som Mariann legger til rette for.

”Mitt forståelse er at kropp, sinn og sjel er en forening og henger nøye sammen” sier Liv. ” Når det er ubalanse ett sted vil helheten påvirkes. Mitt fokus er å gjenopprette balanse og harmoni i helheten. Så godt det går”

Når hun underviser legger Liv vekt på at du som elev får forståelse for og opplevelse i egen kropp av yoga-øvelsene. Hun vil tilrettelegge undervisningen slik at den passer for gruppen. Du kan fint følge klassene selv om du ikke har gjort yoga tidligere.

Liv gir enkle og tydelige instruksjoner og myke korrigeringer om du trenger det.

Hun bruker sin erfaring som yoga-utøver gjennom 17 år og som lærer til å se deg i klasserommet og kan foreslå enkle tilpasninger og gi individuell veiledning. Slik vil du bli ivaretatt både med dine begrensninger og ditt potensiale.

I 2013 fullførte Liv Yoga-og meditasjonslærer utdannelsen i Norge (1000 t) og i 2017 Sama-yoga lærerutdanningen i Sverige/Bali (200t). Hun holder ukentlige kurs på Klinikk for Alle på Bryn Senter, ved Yogatid i Drammen og ved Anahata Yoga på Eidsvoll. Hun er også utdannet Samtaleterapeut fra Huma Nova i Oslo fra 2010. Hun har siden 2009 tatt i mot til individuelle samtaler i Oslo og har nå etablert praksis på Eidsvoll.

Jeg melder meg på

This contact form is deactivated because you refused to accept Google reCaptcha service which is necessary to validate any messages sent by the form.