Å finne mening i motstand

Nytt år og nye muligheter hetes det. Men har vi ikke egentlig nye muligheter hele tiden da? Må vi vente til nyttår for å forstå det?

Nylig ble jeg intervjuet av Moss Avis om akkurat dette, og jeg svarte at kanskje skal vi stikke fingeren litt i jorden underveis, for å sjekke ut om vi er på riktig vei, riktig sted. Det vil si DIN vei, ditt sted.

Et av de andre spørsmålene jeg fikk var; «har du noen suksesshistorier»?

Noen som har skapt endring og lykkes!?

Akkurat da måtte jeg tenke litt før jeg svarte. Nettopp fordi det ble viktig for meg å forstå hva det vil si å lykkes i denne sammenheng.

Jeg kjenner mange som har gjort både små og store endringer i livet sitt. Noen har brutt ut av relasjoner og ekteskap og funnet mer frihet og nye relasjoner. Andre har funnet tilbake til hverandre, funnet et mer harmonisk samvær. Enkelte har satset på sine talenter, erfaringer og skapt egne prosjekter og ledes av et engasjement de brenner for. Alle har de gjort endringer og bevisste valg.

Samtidig lever de fortsatt et liv med oppturer og nedturer slik de fleste av oss gjør. Så hva mener vi med å «lykkes» i livet?

Er det når du har;

  • Alle pengene du ønsker deg
  • Den boligen du har drømt om
  • Den kjæresten/partneren du ønsker deg
  • Den helsen du savner?

Når får vi alt dette samtidig? Det er det jeg ofte har lurt på. Når skal alt dette bare være på stell og holde seg der?

Min sannhet er at livet er dynamisk. Det endrer seg hele tiden. Ingenting eller person er statisk og kan leve uavbrutt en type liv hele veien. Men det er graden av bevissthet som følger denne reisen, dette livet som avgjør om vi velger å se det som godt eller dårlig.

Det er graden av bevissthet og vilje til å skape endring som bestemmer neste utfall. Neste opplevelse, neste runde. Det er her forskjellene oppstår i hvordan vi opplever og oppfatter livet er min erfaring.

For deg som har fulgt med så langt i lesingen, så kjenner du sikkert både meg og mitt arbeid. Det vil si at jeg brenner for å skape mening i smerten. Jeg ønsker ikke at slitet skal være forgjeves. Men at det har en hensikt og et formål. Det for meg har vært det som har holdt meg selv gående gjennom mitt liv og min reise.

Motstand med mening

Når jeg plutselig forstår at det jeg har sett på som motstand, faktisk ikke var det. Men heller et dytt over i en annen retning. Til noe som ble mer givende og mer fruktbart for meg etterhvert. Så begynner også «motstanden» og gi mening.

Når jeg kan se tilbake på en medisinsk historie som læring i å ta ansvar for egen helse og kropp. Hvor jeg opplever at dette har vært sjelens dytt, som sier «våkne opp». Våkne nå, du har mer å være og gjøre enn du tror.

Det er disse dyttene som har gitt meg utholdenhet, mot og tatt meg igjennom livets regnskurer.

Total aksept Motstand med mening

Det er aksepten for at vi lever et liv både i en fysisk kropp, men også med en spirituell veileder og venn, som hjelper oss igjennom brasene. Min sjel. Jeg har lyttet til «når sjelen kaller» og jeg fortsetter å lytte. Men mennesket i meg klarer ikke alltid forstå der og da hva det handler om.

Jeg blir forvirret, jeg vil bestemme, jeg vil vite og forstå. Helst vil jeg gjerne også ha litt kontroll på det hele. Det har jeg lært for lenge siden at jeg bare kan ta fart å …… i.

Derfor er jeg som alle andre, mer klok i ettertid enn akkurat der og da. Men det å akseptere oppturer og motstand som læring og tillate meg å prøve og erfare, er det som har gitt livet mer innhold, mer glede og en dypere takknemmelighet for alt som finnes.

Vi som er her, trakk gull-loddet i denne historiske tid med endringer. Du er her av en grunn du også.

Gjør det beste, det meste ut av det. VÆR tilstede i det.

Hva skal 2023 handle om for deg?

Hvilken essens vil du fokusere i året som kommer. Hva skal være ditt nav og GPS?

Jeg ønsker deg et fabelaktig nytt år og skulle du ønske og utforske mer av din egen reise, så setter jeg opp noen fysiske kurs i Oslo på våren og fra høsten fortsetter portalen et online fellesskap for felles utforskning dette magiske livet vi er en del av.

Du kan lese mer om dette her.

GODT nytt år til deg fra meg.