Alene eller Enestående?

Aleina igjen… slik går sangen til Bjørn Eidsvåg kan du kjenne den ensomheten han synger om? Er du alene i livet? Uten partner, uten barn og uten noen som tar ansvar for hva du skal bruke ferieukene på?

Sommeren står for døren og mange opplever tungsinn og en depressiv tilstand om sommeren, dette til tross for påfyll av solens magi. Nettopp fordi dette er familietid. Igjen kan vi skylde litt på Disney for glamourbildene vi har om familieidyll året rundt.

Det er rett og slett ikke alle som opplever sommerens sol, vind og bad som fornyende eller livsgivende. I hvert fall ikke når ferieplanene består av å være alene. Meg igjen, sukk. Enda en ferie jeg skal fikse på egenhånd.

Til deg som føler det slik, så vil jeg gi deg noen oppmuntrende ord.

Du er ikke kun bare alene – du er ENEstående! Det er en stor forskjell. Det er mange som søkt et liv i Enestående(het) (om det ordet eksisterer, hvis ikke lager vi et nytt her og nå).

Som ung var jeg viden kjent for å lage nye ord. Dette fordi jeg enten ikke husket de såkalte riktige ordene eller fordi jeg opplevde de som begrensende. Uansett, vi har lov til å lage nye ord når vi skaper ny forståelse og innsikt.

Tilbake til din Eneståendehet. Dette ordet synes jeg smaker kraft og stolthet av. Fordi det koster å være Enestående. Når du skal ta ansvar for alle avgjørelser, finne på aktiviteter, skaffe deg ny jobb eller velge studier og du står alene om å ta alle valg som påvirker din økonomi og ditt liv.

Mange unge i dag opplever denne tilværelsen som skremmende, med alle valg og muligheter som en som voksen skal ta stilling til.

Selv vi som er godt voksne kan vi fortsatt synes det er overveldende og skummelt. Samtidig er det en styrke i det. En mestringsfølelse av å klare selv, tørre selv, og stole på seg selv. Det ligger ofte et savn og en sorg for mange som bor og lever alene, jeg har selv kjent på den mange ganger. Samtidig er det mange friheter i det også.

Et valg er tatt

For deg som har valgt et Enestående liv denne gangen og jeg mener valgt. Fordi du hadde kunnet latt deg overtale til en eller annen relasjon på bekostning av din frihet. Du kunne gått inn eller blitt i en relasjon som ikke tilfredsstilte dine ønsker og behov, men det gjorde du ikke.

Du lærer noe uvurderlig i denne omgangen. Du lærer å beherske både dine feminine og maskuline energier i en og samme kropp og sinn. Du lærer hvordan det er å være hel i et menneskelig perspektiv, ikke bare spirituelt for der er vi alle hele, men også i det fysiske liv.

Å være hel handler om å akseptere alle aspekt i deg. Tillate deg å være alt du er og mer til. Det handler om å utforske mer av hvem DU egentlig er og er laget av. Dette  kan det være vanskelig å gjøre i to-somhet og mange velger derfor den Enestående tilværelsen.

Noen opplever skam rundt dette og bo og leve alene, med eller uten barn. Denne skammen vil jeg til livs, fordi det er ingen skam å leve alene om du VIL.

Samfunnets normer er tilpasset familiestrukturen, men vi vil nok se enda mer av singel tilværelsen i fremtiden. Nettopp fordi når vi lever alene er vi også nødt til å samarbeide og samhandle for å overleve.

Vi utvikler nye ferdigheter som ikke er basert på avhengighet, men på frihet. Valget i å samhandle fremfor kravet om kompromiss og underkastelse av andres ønsker over ens egne.

Lever du alene så lærer du masse om selvstendighet og ydmykhet. Derfor vil jeg ønske deg en frihetens sommer. Frihet til å velge hva du vil bruke dagene og nettene på. Det å ha valget medfører alltid et ansvar og kanskje er det det du er redd for? For mye ansvar? Eller er det all friheten som er skremmende?

Bare du vet, kjenn godt etter – hva vil du heller?

God sommer du Enestående menneske – jeg heier på deg <3 [/av_textblock] [/av_two_third][av_one_third min_height='' vertical_alignment='' space='' custom_margin='' margin='0px' row_boxshadow='' row_boxshadow_color='' row_boxshadow_width='10' link='' linktarget='' link_hover='' title_attr='' alt_attr='' padding='0px' highlight='' highlight_size='' border='' border_color='' radius='0px' column_boxshadow='' column_boxshadow_color='' column_boxshadow_width='10' background='bg_color' background_color='' background_gradient_color1='' background_gradient_color2='' background_gradient_direction='vertical' src='' background_position='top left' background_repeat='no-repeat' animation='' mobile_breaking='' mobile_display='' av_uid='av-2mc877'] [av_image src='https://levdittliv.no/wp-content/uploads/2019/08/adventure-ancient-antique-697662-300x200.jpg' attachment='4404' attachment_size='medium' align='right' styling='' hover='' link='' target='' caption='' font_size='' appearance='' overlay_opacity='0.4' overlay_color='#000000' overlay_text_color='#ffffff' copyright='' animation='no-animation' av_uid='av-jz9pjg4o' custom_class='' admin_preview_bg=''][/av_image] [av_image src='' attachment='' attachment_size='' align='right' styling='' hover='' link='' target='' caption='' font_size='' appearance='' overlay_opacity='0.4' overlay_color='#000000' overlay_text_color='#ffffff' copyright='' animation='no-animation' av_uid='av-jz9pjg4o' custom_class='' admin_preview_bg=''][/av_image] [av_image src='' attachment='' attachment_size='' align='right' styling='' hover='' link='' target='' caption='' font_size='' appearance='' overlay_opacity='0.4' overlay_color='#000000' overlay_text_color='#ffffff' copyright='' animation='no-animation' av_uid='av-jz9pjg4o' custom_class='' admin_preview_bg=''][/av_image] [av_image src='' attachment='' attachment_size='' align='right' styling='' hover='' link='' target='' caption='' font_size='' appearance='' overlay_opacity='0.4' overlay_color='#000000' overlay_text_color='#ffffff' copyright='' animation='no-animation' av_uid='av-jz9pjg4o' custom_class='' admin_preview_bg=''][/av_image] [av_image src='' attachment='' attachment_size='' align='right' styling='' hover='' link='' target='' caption='' font_size='' appearance='' overlay_opacity='0.4' overlay_color='#000000' overlay_text_color='#ffffff' copyright='' animation='no-animation' av_uid='av-jz9pjg4o' custom_class='' admin_preview_bg=''][/av_image] [av_image src='' attachment='' attachment_size='' align='right' styling='' hover='' link='' target='' caption='' font_size='' appearance='' overlay_opacity='0.4' overlay_color='#000000' overlay_text_color='#ffffff' copyright='' animation='no-animation' av_uid='av-jz9pjg4o' custom_class='' admin_preview_bg=''][/av_image] [av_image src='' attachment='' attachment_size='' align='right' styling='' hover='' link='' target='' caption='' font_size='' appearance='' overlay_opacity='0.4' overlay_color='#000000' overlay_text_color='#ffffff' copyright='' animation='no-animation' av_uid='av-jz9pjg4o' custom_class='' admin_preview_bg=''][/av_image] [av_image src='' attachment='' attachment_size='' align='right' styling='' hover='' link='' target='' caption='' font_size='' appearance='' overlay_opacity='0.4' overlay_color='#000000' overlay_text_color='#ffffff' copyright='' animation='no-animation' av_uid='av-jz9pjg4o' custom_class='' admin_preview_bg=''][/av_image] [av_image src='' attachment='' attachment_size='' align='right' styling='' hover='' link='' target='' caption='' font_size='' appearance='' overlay_opacity='0.4' overlay_color='#000000' overlay_text_color='#ffffff' copyright='' animation='no-animation' av_uid='av-jz9pjg4o' custom_class='' admin_preview_bg=''][/av_image] [av_image src='' attachment='' attachment_size='' align='right' styling='' hover='' link='' target='' caption='' font_size='' appearance='' overlay_opacity='0.4' overlay_color='#000000' overlay_text_color='#ffffff' copyright='' animation='no-animation' av_uid='av-jz9pjg4o' custom_class='' admin_preview_bg=''][/av_image] [av_image src='' attachment='' attachment_size='' align='right' styling='' hover='' link='' target='' caption='' font_size='' appearance='' overlay_opacity='0.4' overlay_color='#000000' overlay_text_color='#ffffff' copyright='' animation='no-animation' av_uid='av-jz9pjg4o' custom_class='' admin_preview_bg=''][/av_image] [av_image src='https://levdittliv.no/wp-content/uploads/2019/05/person-1245959_960_720-300x200.jpg' attachment='3319' attachment_size='medium' align='right' styling='' hover='' link='' target='' caption='' font_size='' appearance='' overlay_opacity='0.4' overlay_color='#000000' overlay_text_color='#ffffff' copyright='' animation='no-animation' av_uid='av-jz9pjg4o' custom_class='' admin_preview_bg=''][/av_image] [/av_one_third]