Fremtiden er her

Når alt ser ut til å gå til helvete… er det kanskje noe mer som foregår? Er det noen trender vi bør være oppmerksomme på?

Vi er midt i en evolusjonær tid på jorden, og hva skjer bak fasaden med alle de mørke bildene, destruksjonen? Vi har masse gode nyheter som ikke nødvendigvis kommer så godt til uttrykk i massemedia.

Vi har mange muligheter der vi er nå som ikke har hatt før…men vi kan ikke ta del i de, eller «få» de om vi ikke VELGER de og tar aktive valg i hvor vi holder vårt fokus. Du må VELGE din realitet i mye større grad nå enn før, og aldri har det vært mer viktig.

I min praksis har jeg gleden av å snakke med mennesker fra alle samfunnslag og yrker. Når jeg sammen med mine klienter ser på trender, så ser vi ting som dette:

Mening over penger

Det betyr at mange slutter sine jobber nå, dersom de ikke er forent med individets egne verdier, ønsker og behov. Det er ikke lenger holdbart å bare ha en jobb for pengene eller status sin skyld. Vi (og i særdeleshet den yngre generasjon) vil ha MENING i livet. De søker mening og påvirkning fremfor økonomiske påskjønnelser.

Dette har jeg snakket om lenge, men det er først nå vi virkelig ser bølgen skje, og de bedrifter som ikke klarer å henge med på disse endringene vil slite med å holde på sine ansatte, eller være attraktive arbeidsgivere.

Det er en helt ny gruppe arbeidstakere som ikke vil kompromisse på dette. Samtidig som det er en eldre generasjon som har «sett lyset». Særlig etter Covid-rundene, hvor frihet og nærhet til naturen blir mer og mer viktig for så mange. Mange vil ikke lenger at en 8-4 jobb skal være hovedfokus. De har begynt å våkne til noe mer … et ønske om et rikere og mer balansert liv.

Å gå sin egen vei

Flere og flere ønsker mer frihet i eget liv. Mennesker søker frihet og i denne søken vil vi også møte oss selv i døren. For hvor mye frihet kan vi tåle? Frihet fordrer ansvar – så hvor mye ansvar er vi klare for? Rent personlig? (se her tidligere blogg om dette).

Disse trendene vi nå ser i vår fysiske hverdag, har vært spådd fra mange i flere år, men det er også de som ikke har ville sett det, eller ønsket å ta det innover seg, fordi det krever endring.

Det krever at vi gjør en endring i vår holdning, vaner og adferd.

Samarbeid

Samtidig som maktstrukturene faller, bygges parallelle muligheter og ny teknologi til å håndtere endringene og skape en ny vei. Disse er bygget på nye prinsipper for likeverd, samhold og omtanke. Nettopp fordi mange er lei av å bli diktert, holdt nede og vil ikke lenger tolerere underkastelse eller manglende selvstendighet og frihet.

Som Albert Einstein en gang sa; «du kan ikke løse et problem fra samme bevissthetsnivå som skapte problemet».

Derfor er det mange som bygger nye løsninger utenfor de etablerte maktstrukturer og paradigmer. Men vi ser det kanskje ikke enda, for enn så lenge er masse media opptatt av «gloom and doom».

Men dette betyr at når vi hever og øker vår bevissthet, vil nye muligheter og nye løsninger presentere seg for oss. Nye former for kommunikasjon, og nye jobber vil skapes. Mange vil ønske å jobbe for seg selv, gjennom egne foretak, med det som opptar de. Vi vil se flere grupperinger for samhandling, likeverd og overflod til de mange og ikke bare de få.

Se bare på «mat og helse for alle» initiativet som er skapt her av grunnlegger Katherine McBean. «Folkets helse allianse». Se websiden her.  

Det digitale mennesket

Vi har allerede erfart Internet som arena for kobling av mennesker og teknologi, gjennom de siste snart 25 år. En plattform hvor «hvermannsen» kan gjøre sine holdninger, produkter, talenter og gaver tilgjengelig for hele verden med et tastetrykk.

Jeg deltok nylig på et webinar om fremtidens coaching. Der beskrives det teknologi som allerede er i bruk for å skape din egen avatar på en virtuell arena hvor du kan coache og bli coachet… vi snakker om «mindblowing».

Vi er bare i begynnelsen av denne teknologiske tidsalder. En tidsalder noen beskrives av noen som «maskinenes tid». Mange mennesker skaper nå sitt levebrød gjennom å dele sine tjenester og talenter online, uten å gå gjennom store selskap eller prosedyrer for å bli hørt og sett.

Det finnes stor kreativitet og muligheter for de som søker et uavhengig arbeidsforhold og bli «sjef i eget liv».

Samtidig som de fleste ikke har noen ide hvor stor innvirkning AI (Kunstig Intelligens) allerede har på vår hverdag, våre liv, privat og arbeid OG i tiden som kommer. Denne digitaliseringen av jobber OG mennesker (vi ser mennesker daglig operere inn teknologi i kroppen), krever at vi øker vår bevissthet og ansvarlighet.

Flere ønsker å ha et sterkere intellekt, og er villig til å skaffe implantater for dette, fordi de legger stor verdi i tankenes verden. Dette vil skape en helt ny type mennesker på (ganske nær) sikt. En slik type mennesker vil digitalt kunne koble sine fysiske hjerner til egne nettverk og spørsmålet blir; vil du det?

Du tror kanskje jeg nå har tatt dette fra en Science Fiction film? Men neida, forsøkene foregår allerede hos Neuralink i skrivende stund.

Vi må modnes raskt om vi vil unngå og selv bli slaver av teknologien, og heller la den tjene oss.

Denne ansvarligheten starter i oss selv, med oss selv, i og forstå vår egen energi og kommunikasjon.

Og vi er alle pionerer i denne nye bevisstheten, som skal integreres på vår fysiske jord. Bare den setningen er en munnfull.

Vi trenger å balansere dette med og forstå betydningen av våre følelser, som mennesker og hva bevissthet og sjel faktisk betyr for oss som rase.

Kommunikasjon og energi

Når mennesker forstår at energi ER kommunikasjon, så vil vi kanskje kommunisere annerledes og vårt energi behov vil endre seg og se annerledes ut. Dette vil ha en utrolig stor påvirkning på vår jordklode og verden.

Vi skaper vår egen energi, gjennom hva og hvordan vi kommuniserer. OG, kommunikasjon er langt mer enn bare ord og bilder. Det å forstå følelsenes betydning i vår kommunikasjon vil bli avgjørende for å bli «herre over eget liv». Dette er løsningen vi venter på, for å håndtere mange av våre fysiske utfordringer.

Se bare på den siste Nobel prisen i fysikk for 2022 gitt til kvantefysikerne; Alain Aspect, John F. Clauser and Anton Zeilinger. 

Dette er kanskje første gang en gjeng kvantefysikere (eller kvanteforskere) har blitt tildelt denne prisen. Bare det i seg selv er dokumentasjon på endringene vi står overfor.

Kvantefysikk vil få en fornyet tillit, forståelse, og vekt i forskningen som kommer. Nettopp fordi vi kan ikke komme utenom den, om vi skal forstå hva energi er og energi oppbygging.

Frihet som drivkraft

Dette ble litt om mye. Jeg elsker jo de store perspektivene, men likevel skal vi klare å forholde oss til de på et personlig og fysisk plan. Derfor må de hentes ned til noe konkret og matnyttig for deg som individ.

Det jeg startet denne artikkelen med var en følelse av glede og frihet. En glede over å se og føle mulighetene gjennom disse endringene vi står overfor. Nettopp fordi de kan gi oss potensielt sett mer frihet i eget liv, hvis vi vil.

Igjen er det vår bevissthet som er nøkkelen, og bli bevisst hvor mye frihet du mener og tror du har, og reelt sett kan utnytte og utøve.

Så en liten hilsen fra meg til deg i dag – og hvor ønsker du mer frihet i ditt liv der du er akkurat nå?

Her er to av mine favoritt damer Astrologene Pam Gregory og Heather Ensworth, meget dyktige og kunnskapsrike kvinner. Der gode på å se de store linjene og hvordan vi kan forstå den verden vi lever i de neste månedene ut 2022.