Hvordan forstå dine egne og dine klienters talent og motivasjon

Mangfoldet – hvordan leve med det?

Vi søker mangfold i samfunnet, samtidig skal vi både ivareta det og håndtere det i våre private og profesjonelle relasjoner.

Hvordan kan du som utøver hjelpe dine klienter, elever og relasjoner håndtere våre forskjellige sider på en mer smidig måte?

I arbeidet med klienter søker disse det samme. Men hvem er den som søker endring? Hvem motiveres av hva?

Vi har mange underliggende behov som søker tilfredsstillelse. Men hva om det fantes et kart for hvordan det kan se ut?

Forskningen viser oss at ingen mennesker har lik personlighetstype gjennom hele livet. Vi endrer oss, vi modnes og utvikler oss gjennom kriser, smerte, erfaringer og opplevelser.

Hva som utvikler deg, hvilke talenter og egenskaper du trenger å utvikle til enhver tid er opp til deg.

 • Hva trenger du?
 • Hvor i din utvikling er du her og nå?

Disse personlighetstypene er med å skape både indre og ytre konflikt. De søker utvikling og forløsning. De motiveres og demotiveres. Dette er veien til raskere innsikt, avklaring på din og dine klienters drivkraft og behov.

Selvledelse starter med Selvinnsikt. For å lede deg selv, trenger du å forstå din egen energi, sammensetning og drivkraft til enhver tid. Dette kurset vil hjelpe både deg som utøver til å forstå dine egne talent og utviklingspotensial, samtidig som du kan bistå dine klienter med det samme.

Vil du:

 • Forstå mer av hvilke talenter i deg som søker å tre frem?
 • Se hvem du blir i møte med andre?
 • Ha verktøy til å forstå dine klienters utfordringer og talent bedre?
 • Forstå hva som er din og dine klienters genuine drivkraft?
 • Lære mer om typenes transpersonlige potensial?
8 moduler med fokus på: Energityper
 • Modul 1: Typenes sammensetning og potensial
 • Modul 2: Den dynamiske type
 • Modul 3: Den empatiske type
 • Modul 4: Den mentale type
 • Modul 5: Den kreative type
 • Modul 6: Den analytiske type
 • Modul 7: Den dedikerte type
 • Modul 8: Den organiserende type

Alle typene har sine vekstområder, motivasjon, utfordringer og talent.

Du lærer hvordan disse skaper både indre og ytre konflikter og hvordan håndtere de.

Samlingene vil gi deg en introduksjon til din personlige typologi, din sjels essens og hva den er her for å uttrykke.

Det vil være meditasjoner, øvelser og veiledning i hver modul.

Etter hver samling vil du få tilgang til øvelser for eget indre arbeid. Lydfiler til meditasjon og kontemplasjon.

En lukket Facebook gruppe hvor du og andre deltakere kan dele erfaringer, innsikter og opplevelser gjennom kurset.

Praktisk:

8 samlingerEnergityper

 • Innføring i grunnleggende energipsykologi filosofi
 • Hver energitype gjennomgås for din utvikling og forståelse
 • Innsikt i typenes evne og behov for å takle stress, usikkerhet
 • Innsikt i typenes talent og iboende intelligens.
 • Hvordan bruke dette i møte med klienter og i arbeid.

Hva får du:

 • En fullstendig komplett energityprofil inkludert.
 • Den viser dine 11 psykologiske balanser, ca. 80 sider med full oversikt over  dine sterkeste talent, ditt utviklingspotensial og sjels formål (532 spørsmål).
 • Innsikt i dine egne talent og dypereliggende behov.
 • Kart og kompass i møte med klienters behov og utvikling
 • En mulig innsikt i din Sjels essens og uttrykk
 • Guidede meditasjoner for din utvikling og dypere innsikt
 • Støtte og veiledning til din personlige og profesjonelle utvikling.
Nytt kurs 2022:

Online kl. 17-19.30 via Zoom. 8 onsdager. Kurset blir tatt opp og kan brukes i ett år fra start dato.

Datoer:  11. oktober 2022 til 29. november 2022 – hver onsdag

Pris: NOK 4890 + Komplett profil DKK 990 (Early bird 3790 + profil før 15. september)

Ved påmelding vil du få tilsendt en link med rabatt kode for profilen. Profilen må senest være fullført innen 2. modul.

Tilbud for NPF, NPFT og EMCC medlemmer: NOK 3790 + 25% Rabatt på komplett profilen DKK 990

PFO timer for dette kurset:
NPF medlemmer: 20 timer
NFPT medlemmer: 12 timer

Hjertelig velkommen – gleder meg til å se deg der.

Jeg melder meg på

Veileder: Mariann Marthinussen FOTO: Fredrikke Wetherilt

Mariann elsker å lese og forstå livsmønstre og energier. Hennes nysgjerrighet på oss som mennesker og våre handlinger har ledet henne til det å benytte vitenskapen om de 7 livsnergier i sitt virke.

Hun sier selv: «Det å forstå min egen sammensetning av psykologiske drivkrefter og motivatorer, har vært avgjørende for min aksept og kjærlighet til meg selv. Det har også gjort meg mer forståelsesfull og tolerant overfor mine medmennesker og klienter.»

Mariann har erfaring fra tusenvis av klient- og undervisningstimer i Psykosyntese og Energipsykologi og over 20 års fartstid med personlig og profesjonell utvikling av ledere og medarbeidere.

Hun er utdannet faglig veileder og holder kurs for coacher og terapeuter.

Bakgrunn

Mariann er utdannet innen Transpersonlig psykologi; psykosyntese, mindfulnessenergipsykologiMI (Motiverende Intervju) og er gruppeterapeut.

Hun har tidligere undervist i mange år på Nordens største psykosynteseskole. Hun er terapeutene og coachenes veileder og har utdannet coacher og terapeuter i Psykosyntese og Energipsykologi siden 2011, vært faglig veileder siden 2015.

Før dette «vokste hun opp» i en internasjonal konsulentbransje. Etter 16 år i internasjonal forretningsvirksomhet (McKinsey & Co., NORWEP ) startet Mariann sin egen praksis i 2007 og har jobbet med både private og bedrifter med støtte til personlig og profesjonell utvikling.

Mariann er i dag medstifter av Energipsykologi Norge hvor hun underviser i Psykosyntese og Energipsykologi (Fundamentet til Psykosyntesen).

Les hva kundene sier her

«Alt er energi»

Dette var det Albert Einstein som sa. Det å forstå din egen energimessige sammensetning er en forutsetning for å skape det livet du vil.

Det å vite hvordan livsenergiene og de psykologiske drivkreftene fungerer i ditt liv, i din kropp, i ditt sinn er avgjørende for å mestre den og utnytte enda større aspekt av ditt potensial.

Hva sier deltakerne?

Kurset var en fantastisk påminnelse om at vi er så mye mer enn det vi tror vi er og opplever i hverdagen! Et sted ligger det en bevissthet om at vi er noe mer, og at det finnes noe mer, men kurset ga det rommet og den anledningen som må til for å oppleve det.

Jeg deltok på kurset i en periode som for meg kunne ha blitt dominert av kamp, negative tanker og frykt for fremtiden. Kurset ble en viktig motsats og ga inspirasjon til å både tenke nytt og å ha tillit til at alt er som det skal være.

Ønsker definitivt mer av det samme senere. Så tusen takk, Mariann, for at du på en inspirerende og engasjerende måte ledet oss gjennom disse opplevelsene.

Kurset 7 veier til sjelen har vært en utrolig reise; Kurset er innholdsrikt og spennende, det har ikke vært et kjedelig sekund – kurskveldene gikk altfor for. Meditasjonene er gode, og jeg føler at jeg fant inn til meg selv.

Dette kurset kan jeg anbefale til alle som er nysgjerrige på seg selv og leter etter roen, den fant iallfall jeg. Jeg føler at jeg står trygt i meg selv på to ben 🙂 Flott at vi har fått meditasjonene, så jeg kan fortsette reisen. Og jeg ønsker meg flere kurs.

Jeg er veldig takknemlig for at jeg deltok på dette kurset. Kurset er inspirerende, og for meg har det startet en viktig prosess i mitt liv. Arbeidet med de 7 livsenergiene er utrolig spennende, og Mariann er en dyktig kursholder med et smittende engasjement. Kan sterkt anbefales!

Jeg fikk først og fremst inspirasjon og «input» av tanker om hvordan det hele henger sammen. Det var så moro å leve seg inn i mesterforestillingen. Hvordan det føles å være meg når alle iboende potensialer er utviklet. Selv om det nok er en stund til jeg er der, er det viktig å bli påminnet muligheten for å komme dit.

Mariann sine innspill og gløtt inn i en utvidet universell bevissthet en verden som kanskje ikke er helt slik som skolebøkene beskriver den – er ytterst fascinerende. Og til slutt, veldig hyggelig å være i samme rom som så flotte og selverkjennende damer. Ikke minst, bare å oppleve deg Mariann. Så fri og modig!!

Stor klem fra Kjersti