Ny og gammel energi

Tidligere denne sommeren fikk jeg en nytt møte med deg jeg kaller gammel maktstruktur, gammeldags lederskap og gammel energi. Det står i sterk kontrast til de modige menneskene jeg møter på kursene mine, som forstår at styrken ligger i sårbarheten og vennlighet…. Innover og utover…
Jeg undres over at noen ledere føler de må bruke makt, prestisje og umulige deadlines for at det skal føles som prestasjon. Jeg undres over at når de i møte med mennesker som kun ønsker en anerkjennelse for ”job well done”, ikke klarer vise litt imøtekommenhet og omtanke. Hvorfor er det den sykemeldte som ”er feil”, og ikke arbeidsplassen som kanskje gjør ting litt forkjært?

597_496174703736510_493223931_n
Ja, vi skal alle lære og sette grenser, gode grenser for oss selv og andre. Det er vårt personlige ansvar, men det behøver ikke frita den andre for å se innover og se om presset kanskje er for stort og at oppgavene og deadlinene er utopiske?
Hvorfor tror enkelte ledere at de må bruke makt for å få sine ansatte til å prestere? Hvem lærte de det? Var det deres sjefer? Dere fedre? Hvorfor tror noen at det å vise varme og forståelse er uprofesjonelt? Kan det være at de er redde selv? Redd for sin egen sårbarhet? Redd for sine egne følelser? Hvorfor skal det være vi som skal tilpasse oss en ytelseskultur som går på helsa løs, og ikke bedriften som skal møte de ansatte der de er? Jeg forstår ikke slik håndtering. Det er mye jeg ikke forstår her i livet og det er en av de…..
Jeg undres videre hvorfor noen ledere tror at makt, undertrykkelse og frykt er de beste redskaper for ytelse …. Når forskning og all sunn fornuft tilsier at det ikke stemmer, tvert imot, forskning viser at skapelsen OG prestasjonene i bedriften og samfunnet blir større når det utvises stor grad av medmenneskelighet, varme og litt forståelse…….
Jeg fortsetter og undre meg over livet og mennesker….og ønsker dere alle en god helg…. <3
0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *